Flash-mob cu SONG-ul la Crama Atelier Murfatlar
Posted on October 17, 2014
Pe 10 octombrie, a fost o zi a vinului, nu a oricărui vin ci a vinului de calitate al Diviziei Premium Murfatlar, M1.Crama Atelier, acolo unde se pun la cale niște licori pe care și le-ar dori oricine în propria vinotecă (cine are) sau măcar așa, din cînd în cînd, pentru bucuria nebună a simțurilor.
N-am ajuns acolo ca blogger ci cu o parte a grupului SONG, la invitația lui Dan Bundur, Managerul general al cramei. Ca surpriză. Pentru că asta e ce și-a dorit Dan: să fim o surpriză totală – un flash-mob la sărbătorirea campaniei de toamnă a acestui an.
Și chiar a fost o surpriză chiar și pentru ci de la Cramă căci totul s-a păstrat într-un secret total. Atît de secret, încît în autocarul care ne-a dus către mare, nu numai că n-am cîntat nici măcar două note dar am vorbit de orice în afară de cîntat, concerte, turnee sau orice ar fi putut avea legătură cu SONG-ul. “Mă, ți-aduci aminte…..” Șttt…. coate…semne…. Stresant rău! Din fericire, ne-am descurcat.
La eveniment au fost peste 120 de persoane – somelieri, proprietari de restaurante si magazine de specialitate, jurnalisti si bloggeri de vinuri, distribuitori și consumatori, care au avut parte de o trecere în revistă a întregului proces de creare a vinului, începînd de la culesul strugurilor pînă la forma lui din sticlă. Daniel Negrescu, managerul de marketing Murfatlar Romania, alături de a viticultorul Liviu Teleanu au fost gazdele care au spus povești despre viticultură și i-au supraveghetat pe invitați la cules struguri. Noi am tras chiulul la această vizită pentru că trebuia să profităm de absența tuturor din crama mică (Atelier) unde urma să aibă loc o degustare și unde trebuia să pregătim surpriza.
După ce am stabilit unde stăm și care e scenariul, ne-am dus și noi să ne alăturăm grupului mare, cu grija de a fi pe fază și a ne strecura rapid spre cramă pentru a ne ocupa locurile desemnate.
Ne-am plimbat prin crama mare, urmărind drumul pe care-l fac strugurii pînă la stadiul de vin îmbuteliat cu o mică pauză în sala de fermentare pentru o „degustare” de must dulce și gustos.
Ajungem în sfîrșit la crama Atelier unde ne ocupăm locurile în jurul a două mese, de o parte și de cealaltă a culoarului unde urma să se adune lumea pt. degustare.
S-a umplut locul și oenologul Răzvan Macici a dat drumul la treabă, adică la dezustarea a 3 soiuri de vin roșu: Leat 6500 Pinot Noir 2012, Arezan Feteasca Neagra 2012 si Leat 6500 Merlot 2011. Razvan a descris vinurile și ne-a povestit despre recolta de anul ăsta și despre campania de toamnă care tocmai se încheiase.
Eu nu sunt nici pe departe mare specialist în vinuri. Îmi place vinul și sunt destul de mofturoasă dar nu știu să descriu un vin în limbaj de specialitate și nu știu care sunt subtilitățile unui vin.
Așa că o să vă zic cu cuvintele mele de profan cum mi s-au părut cele trei vinuri. Inutil să spun că mi-au plăcut toate. Primul, Pinot Noir, mi s-a părut un vin cald, pufos și tandru, așa ca o mîngîiere. Al doilea, Fetreasca neagră mi s-a părut un pic mai plin și mai pătrunzător fără a fi însă aspru. Și avea un miros de-ți lua de-a dreptul mințile. Sincer, nu-mi amintesc să fi mirosit vreodată un vin care să fie atît de prezent și complex. Mirosea parcă a fructe de pădure și a condimente. Demențial!
După primele două vinuri, am primit semnul discret și se pare că am reușit să-i surprindem pe toți, inclusiv pe Răzvan Macici, cu un “Iac-așa” precedat de o scurtă ceartă (mimată desigur) care să atragă atenția celorlalți.
Foto: M1.Crama Atelier
Foto: M1.Crama Atelier
Foto: M1.Crama Atelier
Am fost surprinsă să constat că mulți dintre cei de acolo, chiar și cei mai tineri, știau de noi și s-au bucurat sincer să ne audă. Unii au venit și ne-au felicitat, alții ne-au întrebat de planurile viitoare și de concertele la care ar dori să vină. A fost o mare bucurie pentru noi să fim primiți atît de frumos.
Răzvan Macici a fost la fel de surprins de flash-mob-ul nostru ca toți ceilalți invitați
Foto: M1.Crama Atelier
După ce s-a liniștit lumea, a venit și cel de-al treilea vin, Merlot-ul. Care, pe mine cel puțin, m-a dat gata definitiv. Chiar dacă nu e la fel de tandru ca Pinot-ul și nici la fel de parfumat ca Feteasca, e un vin plin, temperamental și complet. Acum chiar îmi pare rău că nu știu suficient de multe despre vinuri să pot explica cît e vinul ăsta de perfect. Eu sunt deja fan pe vecie.
Pînă la următorul concert al SONG-ului care nu e foarte departe și despre care o să vă anunț eu din timp, vă urez să aveți parte de un vin bun la drum de seară.
» Filed Under Altele, Am vazut, De prin Romania, evenimente
Comments
Leave a Reply